Landet

Inför nytt kvotsystem – årliga beslut om antalet flyktingar

Vi ser effekterna av kapitalismens härjningar och den ansvarslösa migrationspolitiken. Det krävs rejäla förändringar, skriver tre företrädare för Socialisterna – Välfärdspartiet.

Landet

I mörkaste Småland

"Kyrkorna och frimurarordnarna är katalysatorer för direktörer, jurister, poliser och höga kommunala tjänstemän". Mats Lönnberg skriver om Annie Lööfs religiösa hembygd.

Landet

Vad ska vi andra göra när eliten övergett nationen?

Coronakrisen visar hur dåligt förberett Sverige är på en större kris. Bengt Johansson (24:7) föreslår ett ”folkets krisprogram”.

Landet

Eftersom jag är marxist är jag mot dagens migration

”Hur kan du som är marxist vara mot migration?” ”Är inte du internationalist?” Två frågor som ofta dyker upp i mina flöden på sociala medier. Svaret är enkelt: Jag är mot den nyliberala migrationen just för att jag är marxist.

Landet

Analog livsmedelsproduktion

Lite bondförnuftiga tankar från Dalarna om livsmedelsproduktion

Landet

Skäms på er politiker

Ingemar Ericsson, stödassistent från Varberg skriver här några rader om hur förbannat tokigt det har blivit i hans hemkommun och varför det har bildats ett nytt parti, med det annorlunda namnet 24:7.

Landet

Vad är ett land?

Erik Pettersson från Norrköping funderar kring vad landet Sverige är och vad som förenar oss som nation.

Landet

Gemensamma problem och gemensamma lösningar

Socialisterna - Välfärdspartiet i Västervik berättar om varför vi måste bry oss om kommunala budgetar - och hur det går till när stat och kommun gör sitt bästa för att lura av oss vår välfärd.

Landet

Positiva nyheter från bageriet i Borås

Den 29:e maj berättade Sonja Persson om det nedläggningshotade bageriet i Borås. Nu har vi fått en hälsning från Helen Glansk och Sonja Sajovic som arbetar där, och som har något positivt att berätta!

Landet

Videomeddelande från Sonja i Borås

Idag kom en film från Borås till vår mejlbox, där kommunen på odemokratisk grund tänker stänga ett hem för funktionshindrade.