Samhället

Återigen strålkastarna på hemmajobbarna – De på golvet är osynliga

Onsdag 29 September, 2021

Idag öppnar Sverige upp efter coronarestriktionerna. Men de på golvet som inte kunnat jobba hemifrån under pandemin är inte de som uppmärksammas utan de som jobbat hemifrån och nu tvingas tillbaka till sina arbetsplatser.

Återigen så osynliggörs nu den majoritet som inte kunnat jobba hemma en enda dag under pandeminn. Alla vi på golvet, alla vi i frontlinjen inom kollektivtrafik, vård, service, ute på byggen etc etc. Vi som bygger detta land och utan vars arbete Sverige stannar. Under hela denna pandemi har det konsekvent talats tyst om oss då allt fokus legat på hemarbetarna som idag alltså kan ”tvingas” gå tillbaka till sina arbetsplatser där vi andra har befunnit oss hela tiden oavsett smittläge och grad av vaccination. Att dessa arbetsplatser i hög utsträckning blev smitthärdar sågs mer eller mindre som en naturlag och har helt och hållet saknat diskussion om hur detta hade kunnat stoppas genom tuffa krav på oansvariga arbetsgivare!

IMG_9490.jpg

Fakta: FIKASNACK

Fikasnack är en satsning som tidningen gör för att lyfta fram korta funderingar, vardagliga saker - högt och lågt. Det handlar om att stöta och blöta - precis som man gör med arbetskamraterna i fikarummet. Den bästa idén startar nämligen med en fundering och utvecklas genom samtal. Sitter du och grunnar på något? Skicka det till oss!

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Stefan Pedersen

Tågvärd, Uppsala

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt