Samhället

det svenska folket fick alltså inte rösta om framtiden för sitt eget land…

Fredag 28 Juli, 2023

Vi fick alltså inte rösta om Sveriges medlemsskap i Sverige skriver Ingemar Ericsson. Men 600 turkar ska tydligen bestämma om vårt medlemsskap!

I Hallands Nyheter läste Ingemar Ericsson att länsrådet skriver att vi måste lägga större fokus på krig. Var inte ett NATO medlemsskap att Sverige skulle göras säkrare, att det skulle minska risken för krig? Läs två korta betraktelser av Ingemar Ericsson.

600 turkar i turkiska parlamentet ska alltså rösta om Sveriges medlemsskap i Nato…

Men det svenska folket fick alltså inte rösta om framtiden för sitt eget land…

Och (S) lämnade in ansökan, och alliansen fortsätter, och (V) avstår att kritisera…

Bilden som målas upp är ensidig. Det finns ingen debatt, inget försök att vända och vrida på ämnet. Höga militärer möts inte av kritiskt granskande frågor från journalistkåren.

Svensk alliansfrihet och nationell självständighet, som hållit landet utanför krig på svensk mark i drygt 200 år, tar nu slut.

Enorma summor ska nu satsas på upprustning. Nya marknader ska erövras. Kärnvapen ska omplaceras, kanske även på svensk mark. Unga människor, som skulle kunnat jobba inom vård och omsorg, ska istället skickas iväg till andra länder.

Och när det talas om miljömål, så är nog krig och upprustning den sämsta vägen att gå.

Visst saknar man den tid då Sverige var en oberoende, självständig kraft som utan tvekan vågade tala fritt för fred och frihet, trots att stormakterna surnade till.

En rejäl debatt där alla sidor får komma till tals. Därefter folkomröstning. Det borde väl vara självklart när helt avgörande frågor för vårt land ska avgöras.

Sverige flagga Nato

_________________________________________________________________________________________________________________________

”I och med Natomedlemsskapet måste vi lägga större fokus på krig”, skriver länsrådet idag i lokaltidningen.

Läste jag rätt? Jag gnuggar mig i ögonen och läser en gång till. Jo det är så det står.

”I och med Natomedlemsskapet måste vi lägga större fokus på krig.”

Men…sa man inte tvärt om förut? Att ett medlemsskap skulle göra Sverige säkrare? Att det skulle minska risken för krig?

”Som medlemsskap ska Sverige vara beredd att lämna världlandsstöd, det vill säga kunna ge civilt och militärt stöd till Natostyrkor som kommer till Sverige i händelse av krig”, skriver länsrådet. Och då avses krig varhelst ute i världen.

Ett rimligare sätt borde väl snarare vara att lägga pengarna på att stärka Sveriges oberoende, att egen livsmedelsproduktion ökar, att svenskt jordbruk och självförsörjningsgrad ökar, att närproducerade varor stärkas. Då vore vi väl bättre rustade inför ett skärpt läge.

Fred, samtal, överläggningar, diplomati, är enligt min åsikt rätt väg att gå. Ett alliansfritt och neutralt land känns definitivt mycket säkrare att bo i än ett land som ska förbereda sig på krig.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Ingemar Ericsson

stödassistent, 24/7 Varberg

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt