Samhället

EU ska ge tusan i våra veteranbilar

Söndag 2 Juni, 2024

Den 9 Juni är det EU val till Europaparlamentet. Jag tillhörde de som röstade NEJ till EG/EU. Av den enkla anledningen att jag ville att Sverige skulle vara självbestämmande och behålla våra skattepengar kvar i landet, Det fanns inget som talade för att Sverige skulle få det bättre i EU. Snarare tvärtom.

Jag misstänkte att styrningen från Bryssel skulle tvinga oss svenskar att plötsligt få se på när vår välfärd urholkas för att göda andra länder. Vad var det som hände? Jo att våra pengar skulle gå till de som hade det sämre ekonomiskt. Så som de länder som låter sitt folk gå i pension vid 50 eller 55 årsåldern. Kommer ni ihåg det?

Idag sitter 21 svenska ledamöter i Bryssel och förhandlar om Sveriges rätt till egna frågor. Samtidigt lyfter dessa ledamöter hög lön, traktamenten, extrapengar till dator och resor. Pengar som kommer från mig och alla andra löntagare.

När vi gick till val om vi skulle gå med i EU så sa jag: Hitler tog Europa med våld. EU tar Europa med diplomati. Hur rätt fick jag? Massor. EU lägger sig i vårt lands lönesättning, hur vi skall leva, vad vi inte får eller får göra. Som nu senast när dom vill skrota väl fungerande veteranfordon utan att ta den minsta hänsyn till vår motorkulturarv. Det är en kultur där tusentals entusiaster renoverar och vårdar dessa motordrivna klenoder till perfektion och då talar jag inte enbart om de Amerikanska ”jänkarna” utan allt som har med motorer att göra.

Jag har ställt mig en fråga många gånger. Varför bildar inte Norden en egen union? Vi har i stort sett lika politik, skogsvård, fiske och jordbruk. Nä varför skall vi vara med i EU överhuvudtaget? Där tjänstemän sitter i Bryssel och vill att bönder skall lägga åkrar i träda i stället för att odla dem. Bonden skulle då få ersättning för det. En annan sak som också håller på att svälta ut oss är energin. Tyskland har lagt ner sin kärnkraft och vill nu att vi skall hjälpa till med deras energiförsörjning. Det tycker EU är bra. Samtidigt får vi svenskar betala notan för att vi har kvar kärnkraften om än i mindre format sedan S och Mp lade ner 6 producerande kärnreaktorer. Nä. Jag anser att Norden bör ingå i union och får sköta vårt eget levnadssätt.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Kaj Allestad

Pensionerad bussförare, Uppsala

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt