Landet

Får man slå sina barn?

Tisdag 15 Februari, 2022

Det pågår en hetskampanj och ryktesspridning mot svensk socialtjänst. Upproret har nått miljoner människor genom arabisktalande kanaler i utlandet. I grupper på Facebook som samlar tiotusentals medlemmar sprids rent hat mot Sverige. I gruppen Barnens rättigheter Mina rättigheter Sverige, en offentlig grupp med över 24 000 medlemmar delas berättelser om övergrepp och tvångsomhändertagande. Det sprids lögner om att socialtjänsten kidnappar barn till muslimer för att ta bort dem från deras muslimska tro, för att omvända dem till kristna. Socialsekreterares namn hängs ut. Det finns uppmaningar till våldsbrott som att bränna ner socialkontor. Uppfattningen att Sverige kidnappar barn är inte bara utbredd bland de mest extrema islamisterna. Demonstrationer som samlat hundratals människor har i dagarna hållits i Stockholm och Göteborg där det skanderas ”Vi vill ha våra barn”.

– De har börjat ta barnen från mammornas magar. De stjäl barnen i samma stund som de föds. De svenska skolorna och socialtjänsten är de mest korrupta av alla institutioner i Sverige, sa Basem Mahmoud i en predikan i början av februari.

https://www.expressen.se/kvallsposten/imamen-sprider-logner-i--mosken-de-stjal-barnen/

Lagen om LVU är inget lättvindligt sätt att ta hand om barn. Man ska vara i kontakt med socialtjänsten, det ska prövas i socialnämnden och slutligen fattas ett beslut i förvaltningsrätten. Detta sker med barnens bästa för ögonen och alltså först efter noggrann utredning och prövning i rätten. Det är inte ett felfritt system. Men det är generellt, används utan hänseende till familjens bakgrund, etnicitet eller religionstillhörighet.

Det finns starka krafter i Sverige som underblåser dessa påverkanskampanjer. I en artikel i Göteborgsposten skriver Amineh Kakabaveh om hur dessa idéer framförts och försvarats av etablerade vänsterdebattörer, politiker och företrädare för organisationer som Studieförbundet Ibn Rushd sen lång tid tillbaka, bl.a av Omar Mustafa redan 2010.

Länk till artikeln

Partiet Nyans är ett nystartat parti som öppet har tagit ställning för dessa protester och som haft talare på demonstrationerna. På sin hemsida skriver de att ”LVU-missbruket är en ytterst prioriterad fråga för Partiet Nyans på kommunal nivå lika väl som riksnivå”. Och fortsätter:

”Barn som tillhör annan kultur eller religion skall garanteras en uppfostran i enlighet med hens ursprungliga kultur och religion hos det placerade familjehemmet för att förebygga eventuell assimilering.”

Men barn tillhör ingen religion, ingen kultur. Det finns inga kristna eller muslimska barn, endast kristna och muslimska föräldrar - som  överför sina idéer till barnen. Men barn är egna människor som ska få utvecklas till självständiga individer och själva forma sitt liv.

I partiet Nyans partiprogram finns många punkter som visar på att de är ett parti som vill skapa ett parallellsamhälle i Sverige med egna regler och lagar. Bland annat skriver de att det inte är segregationen i sig som skapar otrygghet och att det är en självklarhet att nyanlända somalier vill bo nära somalier och kurder nära kurder. De vill att muslimer ska erkännas som en nationell minoritetsgrupp samt att islamofobi får en egen rättsrubricering.

Partiet Nyans anser inte att förnedring och hån av religioner eller deras heliga skrifter och profeter skall omfattas av yttrandefriheten. Partiet Nyans tycker snarare att det då rör sig om hatbrott. Partiet Nyans vill tillåta positiv särbehandling med hänsyn tagen till ras eller etnicitet i samma utsträckning som det idag råder könskvotering inom arbetsliv och utbildning.

Vi måste slå vakt om vårt samhälle som bygger på religionsfrihet. I Sverige gäller svenska lagar och svenskt rättsväsende. Sverige var det första landet i världen med att införa förbud mot aga (1979). Förbudet innebär att barn inte får utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling.

Är man inte beredd att följa de lagar och rättsväsende som vi har i Sverige bör man fundera på att flytta härifrån.

Omslagsbild: SVT Fotomontage: redaktionen

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt