Framtiden

Fikasnack: Varför speciella höghastighetståg ?

Fredag 7 Maj, 2021

Varför speciella höghastighetståg ?

Man kan åka från Hässleholm till Stockholm på 3 timmar om man rustar upp och rätar ut nuvarande stambana. Med de pengar som man vill satsa på en höghastighetsjärnväg kan man då dessutom rusta upp hela järnvägsnätet ,så det blir i toppskick och tågen kommer och går i tid.

I dagens samhälle har vi Internet. Om myndigheter och företag behöver fatta snabba beslut behöver inte alla deltagarna vara fysiskt närvarande. Resa behöver vi bara göra för det mesta över relativt korta avstånd, till och från arbetet, mycket av vårat arbete kan vi göra över nätet. Detta gäller speciellt kontorsarbete och beslutsfattande. Mingelresor för beslutsfattare är inget vi behöver. Däremot rena semesterresor kanske måste varar rent fysiska.

Den stora frågan gäller egentligen godstrafiken, skicka varor från A-B. Vill vi ha vägarna fulla med lastbilar eller ej? Den enda sträckan vi behöver snabbare persontransporter på, är upp till Norrland.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Claes Truedsson

fd. busschaufför, Kristianstad

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt