Samhället

Fikasnack2#: vad valet borde handla om

Torsdag 30 Juni, 2022

SÄLJ INTE UT ALLMÄNNYTTAN TILL PRIVATA BOSTADSBOLAG

För mig är bostadspolitiken viktig. Hur man hanterar hyresfrågan när det kommer till marknadshyror och hyressättning på nybyggnation. När man sätter måttet för standard i nybyggnation bör man sätta den efter behov och inte efter någon ”mall”. Även det orimliga hysterin av ombildningar till brf’er. Att man inte ska sälja ut allmännyttan till privata bostadsbolag som sätter hyra efter profit och inte efter behov. En annan fråga är arbetsrätten och attackerna på LAS. Hur ett s.k arbetarparti kan gå med på att kränka tryggheten på jobben. Det är prio för mig i valet 2022. Sen kommer ju hedersförtryck och kampen mot den organiserade brottsligheten ganska högt också. Hur man ska få bukt med klansamhället och gängkriminaliteten. Vilka åtgärden vill dom olika partierna göra?

Fakta: Fikasnack

Fikasnack är en satsning som tidningen gör för att lyfta fram korta funderingar, vardagliga saker - högt och lågt. Det handlar om att stöta och blöta - precis som man gör med arbetskamraterna i fikarummet. Den bästa idén startar nämligen med en fundering och utvecklas genom samtal. Sitter du och grunnar på något? Skicka det till oss.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Carl Johan Alsing

Metallarbetare, Ulricehamn

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt