Jobbet

Grisen är sminkad och (s)veket fullbordat

Fredag 11 December, 2020

På DSV:s lager i Borås ramlade en detalj ur en låda bakom ett pallställ. Truckföraren som körde i gången märkte inget men företaget hade koll, de visste genom sitt bevakningssystem vem som varit där och truckföraren fick stå till svars varför han inte hade lagt tillbaka saken på plats igen.

Inför Handels strejkvarsel för ett tag sedan fick alla anställda på HM:s lager i Borås ett papper med en fråga om vilket fack de var medlemmar i. Igår kunde vi i Borås Tidning läsa att en anställd anmält företaget till Datainspektionen då hen hittat flera kameror monterade inne på lagret och även i arbetarnas lunchrum. HM har inte velat yttra sig så än är frågan inte solklar. Men att kontrollen och övervakningen på arbetsplatserna ökar är ingen nyhet.

I en arbetsmiljö med övervakningssystem kombinerad med en försämrad LAS kommer godtycket och otryggheten att öka. Denna verklighet lever inte fackpamparna i. Så nog är grisen fortsatt sminkad och (s)veket är fullbordat.

Vi Som Bygger Landet har tagit initiativ till en namninsamling som utmanar Kommunal och IF Metall att låta medlemmarna rösta om Las-avtalet.
Skriv under du också!

Sonja Persson

Förskollärare, Borås

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt