Jobbet

Hälsoschema - vår tids slavarbete?

Torsdag 17 Juni, 2021

Hälsoschema introducerades för att skapa bättre arbetsmiljö inom vård och omsorg men har istället förvandlats till något fruktansvärt. Här berättar Irene, undersköterska om sina erfarenheter.

Irene börjar med att berätta om en facklig kurs som hon alldeles nyss gick. En ung tjej föreläser om arbetarrörelsens historia och målar upp en bild av de vidriga arbetsförhållanden som rådde på 1900-talet:s början med 10 timmars arbetsdag sex dagar i veckan.

–Jag kunde inte låta bli och kommentera. Vi är ju tillbaks till 1910 igen för vi har 10 timmars arbetsdag igen och vi har långa arbetsveckor. Nu har jag tre dagar som jag jobbar, sen är jag ledig en dag, sen jobbar jag fyra dagar, ledig en dag och sen jobbar jag tre dagar igen. Och det känns som det är längre än... Jag tror de hade det bättre på 1910-talet än vad jag har det nu, säger Irene med ett litet leende.

Det har varit mycket protester mot hälsoschema runt om i landet?

– Om vi ska arbeta heltid är det tydligen tvunget att så här vi ska ha det. Vi diskuterar fortfarande resurspassen som ingår. På APT så ville vår chef att vi skulle inse fördelen ,att vi skulle vara tacksamma för att vi har resurspass. Man känner sig väldigt lågt värderad när man blir skickad hit och dit utan att man har något att säga till om, kastas runt i kommunen utan att få ha ngn åsikt om det, det känns inte värdigt.

Att man inte mäter kvalitet utan vinst och att man hela tiden pratar om förluster och att allt kostar pengar. Det är människor vi pratar om.

Vad är skillnaden mot innan, det var väl inte bra då heller?

– Nej skillnaden är väl att det är mycket rörigare nu, jag har fler senare kvällar, vi jobbar till elva istället för kvart i tio som var det senaste förut. Men nu har vi till slut fått igenom dygnsvila på 11 timmar. Vårdtagarna känner också att det inte är bra. Det kommer olika personal, tiderna är inte vad de önskar, för korta tider, för oregelbundna tider och att de inte kan bestämma tiderna själva.

Irene fortsätter:

–Jaa vad ska man säga? Det är ett väldigt roligt jobb, man är uppskattad i det man gör, det är ett viktigt jobb och många behöver hjälp när de blir begränsade i sitt liv. Men jag tycker det är synd att man hela tiden måste kräva en vinst, att tom kommunala enheter ska vara ekonomiskt vinstdrivande, att man inte mäter kvalitet utan vinst och att man hela tiden pratar om förluster och att allt kostar pengar. Det är människor vi pratar om.

Vad säger dina arbetskamrater, är det mycket protester?

– Det är det dåligt med. Det är ett stort missnöje i omklädningsrummen och ute i rökrutan och bakom dörren men samtidigt är det ingen som vågar yttra sig. Jag tror att man är så stressad i sin arbetssituation att man inte förstår o uppskattar varandra, att man inte blir sitt rätta jag.

Ska vi göra det här? Ja det ska ni göra. Men det är inte genomförbart, det tar mycket tid. Man kan skratta åt det för det är en egentligen en ganska galen värld. Skulle jag skriva en bok om det skulle det bli en rolig bok.

Hur är arbetet organiserat med appar som ni använder?

– Vi har fyra appar som vi använder hela tiden och på grund av sekretess loggas vi ut hela tiden. I appen som gäller vårt schema ska vi uppdatera var tionde minut eftersom schemat kan ändras under dagen. Idag tex var en undersköterska ute på besök där det inte fanns någon internetuppkoppling. När han kom tillbaka till lunchrast upptäckte han att schemat var ändrat och han skulle varit på ett nytt besök innan lunch. Då menar chefen att han skulle uppdaterat sitt schema när han satt i bilen och körde. Han kunde ha stannat bilen när täckning fanns och uppdaterat.

– Ska vi göra det här? Ja det ska ni göra. Men det är inte genomförbart, det tar mycket tid. Man kan skratta åt det för det är en egentligen en ganska galen värld. Skulle jag skriva en bok om det skulle det bli en rolig bok.

– En app vi använder är en hälso- och sjukvårdsapp, vi har ju i uppdrag övervaka läkemedel och sårvård. Det ska bockas för om man delat ut läkemedel, det ska signeras och det är jätteviktigt. Är det någon avvikelse ska man gå in i en app som heter Viva. Där ska man egentligen dokumentera varje dag om vårdtagaren, är det något som är annorlunda, något som avviker eller om det är något som ska tillföras, ja positiva saker också. Egentligen ska man dokumentera nånting om alla men det hinner man ju aldrig. Sen har vi Phoniro, en app som vi öppnar dörrarna med där vi också loggas ut hela tiden och som vi därför måste uppdatera vid varje nytt besök.

– Time Care jo det är där vi lägger våra schema. Hälsoschema det är ju Time Care som tjänar pengar på att kommunerna började med hälsoschema. Den egentliga vinnaren på Time Care är företaget, de har sålt in den här produkten. Det är dom som vinner på hälsoschema. Om man använder det rätt? Ja planeringsverktyget är jättebra. En sjuksköterska kan sitta och lägga upp alla sina besök, vad de ska ha med så de inte glömmer ngt, de kan planera sin dag, sin vecka. Men för oss är det slaveri, vi som inte har ngt att säga till om utan bara måste följa de här tiderna. Själva grejen med hälsoschema. Det är ju en bra grej men de har förvandlat det till ngt fruktansvärt.

Varför går Kommunal med på detta?

– Ja jag vet inte, höjdarna kanske suktar efter ministerposter.

IMG_8883.JPG

Nattpersonal protesterar mot hälsoscheman utanför kommunhuset i Smedjebacken. (Foto: Sophie Lennstrand)

Runt om i landet protesterar personal inom vård och omsorg mot hälsoscheman som inte ger tid till återhämtning och många säger upp sig. En del börjar jobba på timmar istället, andra söker sig till andra yrken.

Men i Smedjebacken gav nattpersonalens protester resultat och kommunen backade. I dt, dalarnas tidning, kan vi läsa att nämnden på det möte där de skulle ta beslut om nya bemanningshandboken skrotade tidigare planer på att nattpersonalen skulle tvingas till till fler pass. Arbetstiden minskas från tio timmar till nio timmar och en kvart där sista kvarten avsätts till rapport och överlämning. Övrig tid ska användas till utbildning och arbetsplatsmöten.

”Så vi slipper flytt och fler nätter, våra demonstrationer gjorde susen” säger Ullis Lennstrand när vi pratar med henne.

Fakta: hälsoschema

I Kommunalarbetaren kan vi läsa att konsultföretaget Time Care gör mångmiljonvinster på införandet av heltid som norm. Kommunals avtalssekreterare Johan Ingelskog menar att företaget har kidnappat Kommunals projekt. I en film på SKR:s och Kommunals gemensamma sajt heltid.nu nämns resurspass och arbete varannan helg som smarta lösningar för att få ihop en heltidsorganisation. Sedan 2016, när Kommunal och SKR kom överens om att införa heltid som norm har Time Cares vinstutdelningar ökat från 14,4 miljoner 2016 till 25,4 miljoner 2020. Många kommunalare har varit på föreläsningar med konsulter från Time Care som berättat hur bra hälsoschema fungerar, att korta schemaperioder och vikten av att sprida ut de lediga dagarna är det bästa. I kommunens bemannigshandböcker kan man läsa precis om det som Time Care förespråkar. Och på Time Cares hemsida står det att de kan hjälpa kommunerna att utforma sina bemanningshandböcker.

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt