Samhället

IT har blivit rena hallelujarörelsen

Måndag 13 Mars, 2023

Varbergs Kommun ska lägga 110 miljoner på licenser, 80 miljoner på IT-satsningar och 50 miljoner på att hyra in konsulter. Men nämnderna ska spara och då är det kärnverksamheten som drabbas. Och Socialnämndens majoritet stängde Fogdevägens äldreboende!

Nu kommer Socialförvaltningen köpa in, gissningsvis 100 digitala medicinskåp, som ska låsas upp via en app i telefonen! Varför då? Det tar tre sekunder att låsa upp med en vanlig nyckel! Som vi gjort i alla tider!

Jag har lämnat in en fråga. Det är så man får göra. Man kan inte få svar direkt. Det tar fyra veckor att få svar. På nästa möte.

IT har blivit rena hallelujarörelsen. Där finns tydligen inga gränser.

Men det är kärnverksamheten som ska vara i centrum! IT kan vara ett hjälpmedel, men det är ingen självändamål!

Fakta: Fikasnack

Fikasnack är en satsning som tidningen gör för att lyfta fram korta funderingar, vardagliga saker - högt och lågt. Det handlar om att stöta och blöta - precis som man gör med arbetskamraterna i fikarummet. Den bästa idén startar nämligen med en fundering och utvecklas genom samtal. Sitter du och grunnar på något? Skicka det till oss.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Ingemar Ericsson

Stödassistent, Folkrörelsen 24:7, Varberg

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt