Landet

Jag skulle rösta i EU-valet, om det fanns nåt att rösta på

Lördag 1 Juni, 2024

- Titta på en sån sak som EUs livsmedelsstrategi som talar om för oss hur vi ska bedriva vår livsmedelsförsörjning i Sverige. Som EU ser på Sverige så ska vi ju egentligen inte ha några jordbruk ovanför Östergötland och Västergötland, säger styckaren Karl Gustav Nilsson, Sollentuna. Lyssna mer här:

-Jag som är själv kritisk till EU skulle hellre kanske se någon slags antilista snarare än den konstellationen som nu finns med Folklistan.

KG och Peder

Peder Blohm Bokenhielm, en av Folklistans kandidater och Karl Gustav Nilsson

-Sverige skulle tjäna på att göra som Storbritannien och lämna EU. Därför att vad man ser framför sig ekonomiskt, det är ju...den spända situationen som finns mellan Kina och USA och hur den kommer öka och att vi antagligen kommer se mer av handelskrig och sådana saker.

Faktumet är att hur rikt Europa än är så kan vi inte matcha upp med vare sig USA och Kina. Och vi är också till stora delar importberoende. Sverige skulle, som ett fristående land utanför EU, kunna skapa en mycket bättre deal åt sig själv mellan Kina och USA, än den deal som vi kommer få när det är tyskarna som förhandlar åt oss.

Och det är ju helt naturligt. Och då kommer vi in på det också. Jag menar, sanningen är ju att de som styr EU, det är ju tyskarna till stor del.

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt