Framtiden

Julgransflygning - krigsmakten klimatanpassar på sitt sätt

Onsdag 29 December, 2021

Läser i tidningen att den så kallade Domedagsisen vid Antarktis håller på att smälta
Domedagsisen kallas så eftersom den håller tillbaka enorma ismassor på Antarktis kontinent. Kommer dessa ut i havet drabbas jorden av katastrofala översvämningar. Redan när Domedagsisen smälter kommer havsnivån att stiga med 65 cm enligt tidskriften Science.
Orsaken är utsläppen av koldioxid.
Därför har de flesta numera åtminstone börjat prata om att de ska minska sina utsläpp. Det är bra även om det mesta är snack. De globala utsläppen fortsätter att öka. En myndighet i Sverige pratar inte ens om att minska sina utsläpp. Tvärtom gör de allt för att hindra utbyggnad av exempelvis vindkraft.
Vi tänker på försvarsmyndigheten, som i oförminskad takt använder fossila bränslen under förevändning att landet är hotat.
Och det är sant att vi är hotade, men hotet kommer från klimatförändringen. Det är den som måste stoppas.
Det är visserligen för sent att göra något åt de smältande isarna. Inom några år kommer troligen dramatiska förändringar att bli synbara oavsett vad som görs. Men att bara fortsätta släppa ut koldioxid som försvaret gör utan några planer på att minska utsläppen, är oförsvarligt.
Den nyligen genomförda så kallade julgransflygningen understryker bara arrogansen och okunnigheten inom militären. Försvarsmakten framstår som en lekstuga för barnsliga stridisar.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Anders Englesson

Köksbordspartiet.se, Karlshamn

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt