Samhället

Kräv mer, protestera mer!

Onsdag 3 Februari, 2021

Det pågår många olika protester runt om i Sverige. Det reses krav på saker som egentligen borde vara självklara, och protesteras mot sådant som inte borde behövas i ett välfungerande samhälle. Nu ser verkligheten ut så att försämringar, nedskärningar och inskränkningar snarast är en norm. Vi på Vi Som Bygger Landet uppskattar alla som kämpar emot, alla som inte ger sig. Och vill därför slå ett slag för det genom att sammanställa en lista på de namninsamlingar vi bedömer som särskilt viktiga. Fyll gärna på med fler i kommentarerna. Och glöm inte bort att det finns många sätt att kämpa. En namnlista må vara liten och obetydlig, oavsett hur många som signerar, men den kan föra oss närmare varandra. Och det behövs i dessa tider.

(Klicka på rubrikerna för att komma till namninsamlingarna)


STOPPA PRIVATISERINGEN AV 1177

När du söker vård ska du kunna vara trygg i vetskapen om att det är vård du ska få. Inte att ett appföretag ska skicka dig till där de tjänar mest pengar. Det är den reella risken med att Kry kan köpa 1177 och det handlar inte bara om Stockholm. Det handlar om hela Sverige.

1177.png


HÄLSOSCHEMA - NEJ TACK!

Nej tack till: Schemaförändringar som endast gynnar arbetsgivaren med förkortade arbetspass, som tar slut på personalen. Resurspass som skapar oro och tar bort all kontinuitet. Nej tack till mer arbete för mindre pengar genom att blanda natt med kvällspass. Mer arbetstimmar men mindre i lönekuvertet. Nej tack till delade turer för att spara personal!

NurseSMS.jpg


STOPPA MARKNADSSKOLAN OCH AKTIEBOLAGENS VINSTUTTAG NU!

Sverige är det enda land i världen där man gjort det lagligt för aktiebolag att starta skolor och plocka ut miljonvinster från skattemedel, utan några begränsningar. Detta trots att det bland befolkningen finns ett brett och starkt stöd för att stoppa eller begränsa vinster inom välfärden. Det här är inte en höger- eller vänsterfråga.

marknadsskola.jpg


AVGIFTSFRI KOLLEKTIVTRAFIK

Det är inte bara en miljöfråga att många kan åka kollektiv, det är också en demokratifråga.

Buss.jpg


LÅT MEDLEMMARNA RÖSTA OM LAS

Anställningsskyddet är för viktigt, för samtliga i Sverige för att få avgöras på Kommunals och IF Metalls styrelsemöte. Låt medlemmar i facken rösta demokratiskt om detta!

demonstration-2137449_1280.png


STOPPA DE GIGANTISKA STÖDPAKETEN

När 750 mdr EUR nu hastas igenom EU-maskineriet, pengar som svenska skattebetalare ska bidra med, för att stötta länder med mindre lån och lägre skattetryck i förhållande till deras BNP – och med lägre faktisk pensionsålder än vi har. Det är också med all sannolikhet bara en i en lång rad med lån som EU kommer ta i detta och andra syften, med svenska skattebetalare som solidariskt ansvariga.

800px-Flag_of_Europe.svg2.png


VÅRDFÖRETAG MÅSTE STÄLLA UPP I KRISER

När det krisar (som nu) ska alla skattefinansierade vårdgivare ställa upp med den personal och de resurser som efterfrågas! Inte bara offentlig sektor.

Stetoskop.jpg

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt