Samhället

Ko-Ko, sa göken...

Lördag 3 April, 2021

Det är påsk och vad passar väl bättre än att prata lite om fåglar?

Minns ni den dalmålspratande papegojan Jackolina Boman? Den senaste veckans politiska ”debatt” för tankarna ditåt. Klicka här och friska upp minnet av denna virala succé!

Om man ska tro vad som sägs finns snart inte ett enda demokratiskt parti i riksdagen. Det är som om samtliga har köpt en etikettskrivare på rea och klistrar på för glatta livet. Löven är, förstår man, hårresande odemokratisk. Åtminstone om man ska tro Kristersson. Moderaterna tycker å andra sidan att äganderätt är viktigare än demokrati.

Klart att det blir lite rörigt när Sabuni beter sig som prästens lilla kråka. Slinker hit och slinker dit. Då gäller det att passa på och positionera sig. Åkesson tycker att Löven är ett hån mot alla de som dog i Sovjet. Utan att riktigt veta vad Euro-kommunism faktiskt är, eller för den delen socialdemokratins historiska roll.

det är kul att smeta, rött eller brunt, kan kvitta

Men det får nog vara som det vill med historien. För ”här ska smetas” – ”det är kul att smeta, rött eller brunt, kan kvitta” – så går nog resonemangen i de politiska finrummen, samtidigt som markkontakten snart är ett minne blott. Jackolina brukar säga:

Håll käften på dig, alltså.

Det kan nog behövas i dessa dagar. Några vettiga kommentarer kan man hitta om man söker lite. Anders Wiklund från Hammarö skriver:

WiklundKommentar.jpg

Och det är nog den enda rimliga slutsats man kan dra. I Sverige finns massor av kriser. Denna är inte en av dem. Eller jo, det säger något om vad våra politiker går för. En kris i sig.

Det behövs helt klart ett nytt alternativ, och medan vi väntar så kommer här ett förslag:

Jackolina Boman, Papegojpartiet (Pp)

Nu kanske någon invänder att trots att hon kan tala så är hon omöjlig att tala MED. Ja, men trots det så får hon vår röst. Det kan i alla fall inte bli värre...

För att hjälpa till på traven kommer här en valaffisch:

Papegojpartiet.jpg

Glad påsk önskar vi på redaktionen!

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt