Landet

Lovorden över Löfven ett hån mot arbetarna

Fredag 5 November, 2021

Igår valdes Magdalena Andersson till ny partiordförande för socialdemokraterna. Kommer det innebära någon förändring? Fan trot. Det blir samma politik som förts av Stefan Löfven. Ulf Nilsson, plåtslagare ger en kort men träffsäker analys av Stefan Löfvens tid vid makten.

Lovorden för Stefan Löfven staplas nu på varandra. ”En duktig krishanterare” och en ”erkänt skicklig förhandlare”. En förmåga han påstås ha förvärvat under sin långa tid som heltidsanställd och sedermera ordförande i IF Metall. Hur blir man ansedd som en bra facklig förhandlare av borgerligheten? Man tar aldrig till konflikthot. Tvekar aldrig på att göra avkall på krav från gräsrötterna. Kastar ofta in kompromisser i förhandlingen och viker gärna ner sig för t.ex. tvångsövertid för medlemmarna. Eller ställer dörren på vid gavel för bemanningsföretag.

Nu skall den ”skicklige förhandlaren” som medverkat till försämrad strejkrätt och hot mot arbetsrätten verka ännu en stund. Allemansrätten är hotad. Nyliberalerna i Centern kräver stympningar för att släppa fram en ny Socialdemokratisk statsminister och senare i höst: Sossarnas budget. Grundtipset är att Annie Lööf vinner även den ”förhandlingen”. Löfvens förhandlingskonst är principlös och skrupelfri och han drabbas aldrig själv av resultaten."

Foto: Socialdemokraterna/pressbild

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Ulf Nilsson

Plåtslagare, Göteborg

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt