Samhället

Madickengården och miljonvinster

Lördag 4 Mars, 2023

Om man socialiseras in i ofrihet får det konsekvenser. En konsekvens är att den kognitiva utvecklingen stannar upp. Man klarar inte att göra det som samhället förväntar sig av en viss person i en viss ålder. Den fria tanken existerar inte.

Så uttryckte sig Mariet Ghadimi i en intervju i boken All Inclusive av Lars Åberg. Kloka ord om hur det är att leva i en hederskultur. Och hon slutade med att säga att har man 100 kronor i skattemedel ska man satsa 99 kronor av dem på morgondagens föräldrar. Mariet Ghadimi är en av två systrar som startade TRIS, Tjejers rätt i samhället .Och så läser jag i media att Tris startade ett skyddat boende, Madickengården, med bidrag på 900 000 kronor från staten år 2014. Åtta år senare är det inte föreningen Tris som driver bolaget utan ett aktiebolag. Vinsten är nära 60 miljoner, aktieutdelningen är på 40 miljoner och 5,5 miljoner delas mellan systrarna. Deras taxerade inkomster är skyhögt över vad jag tjänade som förskollärare.

Förbannad är ett svagt ord ord över vad jag känner. Dessa systrar har tjänat multom på mina och andras skattepengar. De har fått fina priser för sina insatser och lever nu gott på hedersutsatta flickor. De har köpt in lyxbilar och dyra fastigheter.

Hur stämmer det med att man ska satsa 99 kronor av 100 kronor av skattemedel på morgondagens föräldrar?

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Sonja Persson

Förskollärare, Borås

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt