Jobbet

Meningslös jobbcoach

Onsdag 13 April, 2022

Nu har jag gjort mina första dagar på AF:s åtgärd "Rusta och matcha." Det är samma gamla trall som vanligt. Inget nytt under solen kan jag säga. Det känns som att jag är med i den där filmen "Måndag hela veckan."

Ni vet den där rullen från 1993 där Bill Murray vaknar upp varje morgon och upptäcker att den nya dagen är en kopia på gårdagen. Så känns det.

Det är bara det att jag har sett de där jobben tidigare och har sökt de flesta av jobben

Det som dock är positivt är att den så kallade jobbcoachningen sker online. Innehållet i meddelandet jag fick från coachen denna måndag (hela veckan) bestod av en lista på jobb från AF. Det är bara det att jag har sett de där jobben tidigare och har sökt de flesta av jobben. Min fråga är vad jag ska ha en jobbcoach till? Sedan så ska det skrivas en reflektion vid tretiden varje mån-fre om vad jag har sysslat med i jobbsökarväg. Får de inte in någon reflektion någon dag så blir jag av med dagersättning för den dagen. De som håller i jobbcoachningen dras sig inte för att köra med piska och hot.

Arbetsförnedring

Mer än någonsin så hoppas jag att får jag får ett jobb snart så att jag slipper det här med att uppleva måndag hela veckan här i ekorrhjulet.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Marcus Malmsten

lärarassistent, Kristianstad

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt