Samhället

Nej till NATO

Söndag 18 Juli, 2021

”NEJ TILL NATO! Inga NATO generaler på våra gator eller svenskt sjöterritorium….det är min ryggmärgsreflex när jag läser en rubrik i min lokaltidning Bohuslänningen. Den fyrstjärniga NATO generalen Christopher Caroline  har blivit inbjuden av Sveriges arméchef Karl Engelbrektsson att besöka Bohuslän. 

Sverige är djupt insyltad i NATO:s militära upprustning och militärmanövrar. I Sverige driver ju också starka politiska krafter och krigshetsare en anslutning till NATO. 

Det högsta operativa befälet i NATO är alltid en general eller aniral från USA. Ett USA som har som ovana att resa runt i världen och bomba var helst det finns regeringar som inte tillgodoser USA:S intressen. Ett USA:s vars försvarsdepartement är den enskilt största miljöfaran genom sin verksamhet och vars vapen bombar sönder människors hem, skolor och sjukhus och som får stora konsekvenser för främst kvinnor och barn.

Det gäller att vi mobiliserar motstånd ! Nej till Nato!”

Fakta: FIKASNACK

Fikasnack är en satsning som tidningen gör för att lyfta fram korta funderingar, vardagliga saker - högt och lågt. Det handlar om att stöta och blöta - precis som man gör med arbetskamraterna i fikarummet. Den bästa idén startar nämligen med en fundering och utvecklas genom samtal. Sitter du och grunnar på något? Skicka det till oss!

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Ewy Gahnström

Förskollärare, Uddevalla

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt