Samhället

Nu anmäler jag Malmö till Lyxfällan

Söndag 8 November, 2020

Trots att staten och andra kommuner ger Malmö nästan sex miljarder kronor varje år klarar politikerna inte av att finansiera kärnverksamheten: skola, vård och äldreomsorg. Här sparar sossarna.

Men samtidigt lägger de hundratals miljoner kronor på onödigt trams. Till exempel vill de satsa 400-600 miljoner kronor på ”Europeiska huvudstadsåret”, trots att vi inte har råd.

De högsta politikerna höjer sina löner med 5000 kronor, trots att kommunen enligt sin egen ekonom saknar en halv miljard kronor nästa år.

De skänker flera miljoner kronor till islamister i Ibn Rushd, vars enda syfte är att segregera Malmö ännu mer.

Sossarna lägger 30 miljoner kronor på World Pride 2021, en politisk parad som är positiv för de som vill vara med. Men demonstranterna borde själva betala.

Man gav yrkeskriminella en lyxvåning i centrala Malmö. Kommunen betalade all inclusive med städhjälp och egen ”tjänstebil” som gangstrarna använde samtidigt som de begick nya brott. Nu ska kommunen eventuellt böta 10 miljoner kronor för att ha brutit mot lagen.

Kommunen hbtq-certifierar allt från miljöförvaltningen till biblioteken och lägger miljontals kronor på skejtboardsamordare och Malmö stads egen ”ljudidentitet” (fråga inte...)

Till och med människor som saknar rätt att vistas i Sverige får socialbidrag, så generösa är politikerna med kommuninvånarnas pengar.

Alla som sett Lyxfällan vet att detta är ohållbart i längden.

Och ändå är ovanstående bara toppen av ett isberg. Några enstaka exempel ur en budget som kommer att överträffa även de värsta slösgrisarna i Lyxfällan!

Nils Littorin

Malmölistan, Malmö

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt