Jobbet

Pengarna försvinner snabbt ut igen

Söndag 28 Februari, 2021

Northvolt som bygger den stora batterifabriken har tagit emot hundratals miljoner av EU i lån och bidrag. Det är dina och mina skattepengar som kommer tillbaka till Sverige. Men pengarna försvinner snabbt ut igen. Till företag som tar hit gästarbetare. Många jobbar i företag utan svenska avtal.

Det är dina och mina skattepengar som kommer tillbaka till Sverige. Men pengarna försvinner snabbt ut igen. Till företag som tar hit gästarbetare. Många jobbar i företag utan svenska avtal.

Ja, enligt en ombudsman på Byggnads så saknar en del arbetare till och med utstationeringsavtal.

Ni vet EU:s värdelösa avtal för att stoppa fusket.

Avtal som inte är bättre än att gästarbetarna kommer hit och dumpar våra löner och villkor. Vi svenskar bör verkligen fråga oss är detta rimligt? Varje år som går blir det fler och fler gästarbetare i byggbranschen. Ungdomarna från skolornas byggprogram får det svårare och svårare att hitta lärlingsplatser. Jag har inget emot att jobba med folk med invandrarbakgrund, det gör jag varje dag. Men när de inte kan tala svenska leder det till att säkerheten äventyras för alla.

Allt fler partier säger att de ser problemen ändå blir det bara värre och värre. Det drabbar främst svenska arbetare men också svenska företag som försöker vara seriösa. De största bovarna är EU men även Alliansen och Miljöpartiet som öppnat upp för arbetskraftsinvandring från länder utanför EU området.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Julius Nilsson

Elektriker, Helsingborg

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt