Samhället

Placera vaccinfuskarna på vårdgolvet!

Onsdag 17 Februari, 2021

När nu Sveriges befolkning ska börja vaccineras har Folkhälsomyndigheten i vanlig ordning skickat vidare uppdraget, nu till regionerna. I första skedet olika riskgrupper, där chefer trängt sig före i kön. I nästa skede har regionerna gett privata företag uppdraget att sköta vaccinationen. Då är det en del som anser sig vara mer värda än andra och tränger sig före de mest behövande. Genom kontakter får man en länk, går till Svea Vaccin och får sitt vaccin. Återigen visas behovet av en nationell, samordnad sjukvård. Ronny Åkerberg, Malmölistan har startat en namninsamling:

-Vi kräver att vaccinfuskarna omplaceras från kontorsjobb och arbete hemifrån till vårdgolvet. Saknas vårdutbildning ska de läras upp i att bädda sängar och städa. Vi kräver att de får sin andra dos av vaccinet uppskjuten tills prioriterade grupper fått fullt vaccinskydd.

Vi kräver att de får sin andra dos av vaccinet uppskjuten tills prioriterade grupper fått fullt vaccinskydd.

Att det rör sig om så många fall, på många olika orter visar att det rör sig om systematik i urvalet och inte överblivna doser. Exempelvis har Malmö funktionsstödsförvaltning fått sammanlagt 175 doser. Av dessa har 160 gått till personalen och till 6 stycken chefer som inte har någon kontakt med brukare, rapporterar Sydsvenskan . Expressen rapporterar att vaccinfusket växer och i Kiruna trängde sig fyra avdelningschefer. Sveriges radio berättar att fusket pågår i hälften av regionerna och då ska man komma ihåg att detta är bortsett från möjligheten att köpa sig förtur via privata alternativ. Arbetarbladet konstaterar att vaccinfuskare är sämsta sortens människor och vi på redaktionen har bara en sak att tillägga: protestera mera!. Skriv under Ronnys namninsamling!

Länk till namninsamlingen finner du här: Disciplinära åtgärder mot vaccinfuskande chefer!

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt