En hälsning från några lokala kämpar

Den 29:e maj berättade Sonja Persson om det nedläggningshotade bageriet i Borås. Nu har vi fått en hälsning från Helen Glansk och Sonja Sajovic som arbetar där, och som har något positivt att berätta! Efter hård kamp, envetet arbete, en namninsamling och en smula publicitet har ett beslut fattats om att bageriet får finnas kvar! I hälsningen talar de om LOV – Lag om valfrihetssystem. En konsekvens av detta är att verksamheten får högre krav på sig att gå med vinst. Vi frågar oss om det är rimligt att en verksamhet för funktionshindrade skall skötas med sådana krav, vare sig de är formella eller inte? Vad tycker du om LOV? Debattera gärna! Har du själv en kamp du vill berätta om? Tveka inte att höra av dig så hjälps vi åt. Visombyggerlandet@gmail.com

Posted by Vi Som Bygger Landet on Thursday, June 18, 2020

Positiva nyheter från bageriet i Borås

Torsdag 18 Juni, 2020

Den 29:e maj berättade Sonja Persson om det nedläggningshotade bageriet i Borås. Nu har vi fått en hälsning från Helen Glansk och Sonja Sajovic som arbetar där, och som har något positivt att berätta!

Efter hård kamp, envetet arbete, en namninsamling och en smula publicitet har ett beslut fattats om att bageriet får finnas kvar!

I hälsningen talar de om LOV – Lag om valfrihetssystem. En konsekvens av detta är att verksamheten får högre krav på sig att gå med vinst. Vi frågar oss om det är rimligt att en verksamhet för funktionshindrade skall skötas med sådana krav, vare sig de är formella eller inte?

Vad tycker du om LOV? Debattera gärna!
Har du själv en kamp du vill berätta om? Tveka inte att höra av dig så hjälps vi åt.
[email protected]

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt