Samhället

Saft och bulle är ingen lösning på gängkriminalitet

Tisdag 5 December, 2023

Sverige upplever idag ett krig i vårt eget land. Ett krig som pågår mellan skoningslösa och  kriminella gäng. 

Det som sticker ut i rapporteringarna är att offer och gärningsmän är kända av polisen vilket är anmärkningsvärt sett ur vanligt folks perspektiv. 

Sverige har idag ett rättsväsende som det tycks skyddar gärningsmän mer än offer. Man får inte sitta inlåst mer än vissa timmar och måste sedan släppas och då kan förövaren fortsätta sitt ”värv”.

Polisen och regeringar har provat saft och bulle metoden. Man har testat avhoppar metoden. Man har testat förebyggande metoden.

Har det hjälpt? Nej. 

Om nu polisen vet om kända kriminella och deras gäng så finns det en lösning enligt mig.

Gör kriminella gäng laglösa och se till att de arresteras. De som är invandrare skall utvisas med sina föräldrar medan svenskar skall lagföras. 

Finns det inte plats för alla att låsas in så finns lokaler som tillfälligt kan göras om till förvaring. 

Fakta: Fikasnack

Fikasnack är en satsning som tidningen gör för att lyfta fram korta funderingar, vardagliga saker - högt och lågt. Det handlar om att stöta och blöta - precis som man gör med arbetskamraterna i fikarummet. Den bästa idén startar nämligen med en fundering och utvecklas genom samtal. Sitter du och grunnar på något? Skicka det till oss.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Kaj Allestad

Pensionerad bussförare, Uppsala

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt