Landet

Skäms på er politiker

Torsdag 3 September, 2020

Ni vet väl om att lokala initiativ är välkomna att skicka texter till oss? Ingemar Ericsson, stödassistent från Varberg skriver här några rader om hur förbannat tokigt det har blivit i hans hemkommun och varför det har bildats ett nytt parti, med det annorlunda namnet 24:7. Hur ser det ut i din kommun? Vi på VSBL tycker oss känna igen tongångarna och vill därför uppmuntra till kommentarer om just det, och naturligtvis den avgörande frågan om hur vi bryter med den ständiga nedskärningspolitiken och den byråkratiska korruptionen.

I Varberg där jag bor väljer Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna att stänga två dagcentraler för pensionärerna. Pensionärerna är upprörda och har haft namninsamling mot beslutet.
Varför beslutar Socialnämnden så här? Det här var ju inget man gick ut med i valrörelsen.
Svaret från politikerna är enkelt men dessvärre väldigt vanligt: "Det fanns inget annat att spara på". Men fanns det inte det?

Jo, det finns faktiskt hur mycket som helst att spara in på! Den byråkratiska kvarnen är enorm. Det dyker upp allt fler administratörer, som tillverkar allt mer intetsägande papper, som köper in allt mer dyra appar och dataprogram, som håller allt fler nonsensmöten som inte har någon förankring i verkligheten. Det skulle gå att göra om administrationen helt och håller och spara in enorma belopp. Och då pratar vi bara om socialförvaltningen. I kommunen som helhet finns ytterligare mer att spara in på. Men varför sparar man då inte in på detta istället?

Samtliga befintliga partier är fast i ett budgettänk. Budgeten ska gå ihop. De har byggt upp en byråkratisk organisation som bara alstrar än mer byråkrati. Ständigt måste nya mellanchefer och avdelningschefer anställas för att samordna alla växande kvarnar. Då blir det till att spara på oss på golvet istället. Trots att alla partier är överens om förfaringssättet, så skyller de på varandra: Sverigedemokraterna skyller på regeringen, Vänsterpartiet låtsas som ingenting och Socialdemokraterna skyller på alliansen som styr i Varberg. Inget parti tar ansvar för sin egen politik.

Det behövs alltså en opposition. Ett politiskt alternativ som bryter med det inskränkta perspektiv som de befintliga partierna har. Det är därför vi nu har bildat lokalpartiet 24:7. Vi vänder oss till människor som sliter och släpar 24:7.

Men själva förmår vi inget. Skall det bli några förbättringar krävs det att människor agerar, att det bildas folkrörelser. Det är det arbetet som är det viktiga för oss. Det är också därför vi ingår i Vi som bygger landet. Motståndet mot en allt tuffare verklighet måste göras över hela landet. Om någon vill bilda ett lokalt 24:7 på sin ort, ställer vi gärna upp och hjälper till.

24 7 logga.jpg

Ingemar Ericsson

Stödassistent, Varberg

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt