Samhället

Snökaos — dom tycker beredskap är för dyrt

Onsdag 23 November, 2022

Det många missar när de klagar på snökaos, inställd kollektivtrafik och en icke fungerande snöröjning är att ställa frågan varför? Svar: Dålig beredskap. Varför? Svar: För att i vårt svenska samhälle så ska allt vara just-in-time och där marginalerna är de minsta möjliga i god nyliberal anda. Att ha ersättningsbussar i beredskap kostar, den upphandlade snöröjningen sköts av företag som lovat billigast pris och som självklart inte har bekostat en god beredskap inför snöfall etc etc. Ty, beredskap kostar och måste få kosta. Ett samhälle som är precis på gränsen att funka i de bästa normalfall, funkar uruselt när snön faller, så länge upphandlingar och snäva ekonomiska kalkyler, underbemanning och just-in-time tillåts fortsätta styra.

Fakta: Fikasnack

Fikasnack är en satsning som tidningen gör för att lyfta fram korta funderingar, vardagliga saker - högt och lågt. Det handlar om att stöta och blöta - precis som man gör med arbetskamraterna i fikarummet. Den bästa idén startar nämligen med en fundering och utvecklas genom samtal. Sitter du och grunnar på något? Skicka det till oss.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Stefan Pedersen

Tågvärd, Uppsala

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt