Fritiden

Sommar i P1: Nadim Ghazales

Tisdag 13 Juli, 2021

Nadim Ghazale arbetar som polis i Borås. Igår kunde vi lyssna på honom i Sommar i P1. Han berättade om flykten från Libanon, om sin uppväxt i Ulricehamn, om hur fotbollen fick stor betydelse för honom, om hur han bestämde sig för att bli polis. Han berättar om människor som med sin mjuka kärlek gett honom hopp och trygghet och andra som genom hårda krav och envishet fått honom att skärpa och anstränga sig. Han har slitit för att nå dit han är idag och säger att till slut är det alltid dina egna val. Det är ditt liv, andra kan låsa upp dörrar men det är du som måste öppna och kliva in.

Han älskar Sverige för många saker och en är att om du bryter mot lagen så ska du straffas för det, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Ja säger han, det kanske inte alltid är så men det ska bli så.

Nadimes två första svenska kompisar blir Eva-Lena och Eivor, två damer i 60-årsåldern. "Det du ger ifrån dig Nadim, det kommer du få tillbaka. Glöm aldrig det", sa de till honom. Och de gav honom tillträde till det vackra varma landet Sverige.

Lyssna på programmet!

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Sonja Persson

Förskollärare, Borås

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt