Han fick behålla jobbet! Kamp lönar sig. #backaola

Posted by Jenny Puhakka Alfsdotter on Monday, January 4, 2021

Strejkhotet lönade sig - Ola fick behålla jobbet

Måndag 4 Januari, 2021

”Va inte rädd för cheferna, de ska vara rädda för oss.”

Så avslutade Pågatågens huvudskyddsombud Ola Brunnström ett mejl till sin fackklubb, där han talade om för medlemmarna att Arrivas hot om sämre kollektivavtal var rent skitsnack. Det gillade inte Arriva, som försökte muta Ola till att säga upp sig. När Ola vägrade blev han kallad till ett möte idag, Måndag, där han med största sannolikhet skulle bli uppsagd.

Med stor majoritet beslutade Sekoklubbens medlemmar att gå ut i vild strejk, ifall Ola skulle få sparken. Ute i landet var det folkliga stödet stort, och hos tunnelbaneklubben i Stockholm och Hamnarbetarförbundet diskuterades sympatiåtgärder.

Trycket blev för stort för Arriva och när mötet med Ola var över stod det klart att han får behålla jobbet. “Imorgon tänker jag köra tåg”, sa han till arbetskamraterna som samlats utanför Arrivas kontor för att stötta honom.

Ola fick rätt, cheferna ska vara rädda för oss! Bara när vi gör saker tillsammans kan vi få arbetsgivare att backa. Men tro nu inte att striden är över. Hyvlingar, delade turer, visstid, bemanning, inskränkningar i Las, förslumning, allt det pågår fortfarande runt om i landet. Denna seger är välförtjänt för Pågarna, och de har visat hur man gör. Nu är det dags för alla oss andra.

Videon ovan är filmad av Jenny Alfsdotter

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt