Samhället

Svenska skattepengar åker varje dag ett chartrat plan till kontinenten

Torsdag 25 Februari, 2021

Varje morgon klockan 04:00 lyfter ett flygplan från en flygplats i Sverige. I lasten finns covid-19 tester från svenska regioner, med kontinenten som destination. Flygplanet är chartrat av en av världens största aktörer inom laboratorieanalyser. I Sverige har man drygt 400 stycken anställda och i världen cirka 50 000.

Eurofins har enligt jobsajten Indeed två återkommande omdömen, som handlar om dåliga löner och toppstyrning. Enligt finanssajten Forbes ökade företagets ägare, Gilles Martin sin förmögenhet under pandemin med 87 miljoner dollar. Han har en samlad förmögenhet på 4,4 miljarder dollar. Under hösten kunde cirka 25 000 covid-19-tester för pågående infektion tas per dag.

-Eurofins har ett avtal med folkhälsomyndigheten om att kunna utföra mer än 50 000 tester per dag åt Sverige och vi har nu anslutit oss till detta avtalet för att få möjlighet till en mycket hög analyskapacitet, säger Martin Sundqvistvid laboratoriemedicinska klinikens enhet för Klinisk Mikrobiologi i Örebro. Enligt Infosolutions hemsida har dessa regionerna anslutit sig till avtalet:

● Västra Götalandsregionen

● Region Skåne

● Region Gävleborg

● Region Örebro län

● Region Västmanland

Ett privat företag satsar inte så här mycket pengar om dom inte får något tillbaka, och nu storsatsar man verkligen

Det är positivt att privata aktörer vill ge en hjälpande hand när huset brinner men avsikterna brukar tyvärr vara av annan karaktär. Man ser sin chans att tjäna pengar på människors lidande och nöd. I det här fallet handlar det om våra skattemedel. Ett privat företag satsar inte så här mycket pengar om dom inte får något tillbaka, och nu storsatsar man verkligen. Enligt Techstar IT:s hemsida är Eurofins igång med ett nytt labb i Uppsala för 10 000 PCR analyser om dagen. ” Nu är vi med i Kampen mot Covid-19”!

Vi kan konstatera att nu har ytterligare en privat aktör likt en mus hittat ett nytt hål i huset. Ett hus som är fyllt av skattepengar. Det är anmärkningsvärt att vi fortsätter att fylla detta hus med saker som mössen vill ha, men glömmer att hindra mössen från att komma in. För vi vet ju att håller man inte efter mössen i sitt hus kan det bli stora skador.

I normala fall ringer man till skadedjursutrotaren, men den sitter ju i samma båt...Anticimex ägare, EQT storsatsar till exempel i dessa pandemitider på sk. dark Kitchens - det vill säga hemleverans av mat. Fast å andra sidan, Investor som ju äger EQT har ju haft sina fingrar med i det mesta sedan länge. 1916 för att vara precisa. Och inte kommer de vilja göra något åt mössen...?

Nä, det börjar bli dags för oss att ta tag i detta gemensamt. Att städa i korridorerna och ta tillbaka styrseln över våra skattepengar, eller hur?

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt