Samhället

Trygghet i utsatta områden

Fredag 11 Februari, 2022

Annelie Karlsson

Måndag 7/2 kom två representanter från socialdemokraterna till Gamlegården, riksdagsledamot Annelie Karlsson och vice ordförande i kommunens kultur och fritidsnämnd, Therese Sturesson. Tillsammans för Kristianstad hade bjudit in politikerna för att höra vad de kan göra för att förverkliga de 1095 underskrifterna för en lokalt förankrad kvarterspolis.

Christopher Lorentzson

Christopher Lorentzson, som bor på området och är med i Tillsammans för Kristianstad var nöjd med mötet.

-Vi har gett politikerna möjlighet att lyssna till oss och höra och se hur det är härute i orten. Utanför min egen trappuppgång blev jag fasthållen av 3 poliser och fick en armbåge i ryggen. Vi vill inte ha poliser med den attityden till oss som bor här. Vi vill ha poliser som lär känna folk och vill skapa trygghet ihop med oss som bor här.

- Det var också bra att vi verkade överens om vårt krav på jobben till de som bor i Sverige. Hur ska människor här ute annars få hopp om framtiden?

Dagen efter var det Sverigedemokraternas tur.

sd

Cristian Olave, Katja Nyberg, SD, Björn Söder SD och Christopher Lorentzson.

Riksdagsledamöterna Katja Nyberg, justitieutskottet och Björn Söder, som även är ordförande för SD i Kristianstad, partiets lokala gruppledare Carl-Henrik Nilsson, regionrådet Niclas Nilsson och partiets politiska sekreterare i Kristianstad Ian Fernheden kom och lyssnade och diskuterade. Även boende och personalen på fritidsgården och biblioteket fick berätta om sin verklighet.

cristian Olave

Cristian Olave, uppväxt på Gamlegården, även han med i Tillsammans för Kristianstad var nöjd.

- Tacksamt att politikerna kommer ut och lyssnar och ser problemen. Man ska även komma ihåg att många trivs här men känner sig otrygga. Man vill kunna släppa ut sina barn på gården eller till fotbollsträningen. Trygghet är viktigtt för samhället i Kristianstad. Förhoppningsvis, som folkvalda, gör de sitt jobb att skapa en lokal, lyssnande polis i Sveriges alla utsatta områden.

-Med 50% arbetslöshet här är det bra att både socialdemokraterna och sverigedemokraterna verkade överens med oss att jobben ska gå till de som bor i Sverige. Vi måste sätta stopp för östeuropeiska företag med dumpade löner för arbetarna. Nu får vi se om det blir verklighet av vad politikerna pratade om eller om det bara är tomma ord, frågar sig Cristian Olave.

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt