Framtiden

Vad är Vi Som Bygger Landet?

Torsdag 2 Juli, 2020

Vad är egentligen Vi Som Bygger Landet? Här kommer en intervju med en av våra redaktörer, Robert Wettersten. Han förklarar lite närmare:

Vad är Vi Som Bygger Landet?

– Vi Som Bygger Landet är en nättidning som är under uppbyggnad. Vi hoppas dra igång på riktigt efter sommaren, men än så länge använder vi vår Facebooksida för att publicera en och annan text eller video.
– Syftet med sajten kommer vara att ge vanligt folk utrymme att uttrycka sig om det de tycker är viktigt. Det finns ett demokratiskt underskott i att vanliga knegare nästan aldrig syns eller hörs i de stora medierna. Likadant ser det ut geografiskt. Av en vanlig nyhetssändning kan man få bilden av att Sverige tar slut norr om Stockholm. Majoriteten av svenskarna är alltså nästan osynliggjorda. Detta vill vi göra vårt för att ändra på.

Vem kan skriva för Vi Som Bygger Landet?

– Helt vanliga människor som har något att säga. Och det har nästan alla, även de som inte är vana vid att skriva. Vi i redaktionen hjälper till att slipa på texterna tills alla är nöjda. Huvudsaken är det man vill säga.

Vad kan man skriva om?

– Allt som rör helt vanliga människor, i det stora och i det lilla. Man kan skriva om arbetsmarknaden eller om vad som händer just på ditt jobb. Är du arbetslös? Skriv om det! Man kan skriva om bostadspolitik eller om vad som händer i just ditt bostadsområde. Känner du dig trygg eller otrygg? Man kan skriva om glesbygdens villkor eller om hur det är att bo just på den orten där du bor. Ingen fråga är för liten, och ingen fråga är tabu att skriva om.
– Vi välkomnar också landets olika folkrörelser och föreningar att bidra med texter om deras hjärtefrågor. Hur ser till exempel förutsättningarna för landets idrottsföreningar ut? Sånt vill vi skildra.

Om man inte vill eller kan skriva, vad kan man då hjälpa till med?

– Man kan också göra videor där man pratar med någon som har något att berätta, eller kanske vill du själv berätta om något i en video? Vi Som Bygger Landet hjälper dig med det praktiska om det behövs.

Tveka inte att ta kontakt med oss!

Du kan skriva till oss på mailen, [email protected], eller skicka meddelande här på FB. Vill du stötta oss? Gå in på www.visombyggerlandet.se för mer information.

Robert Wettersten

Redaktör, Vi Som Bygger Landet, Malmö

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt