Samhället

Varför inte slopa momsen

Måndag 28 Juni, 2021

Efter att Annie Lööf släppt frågan om marknadshyror så vill (c) sänka skatterna för arbete och kapital. Att man sänker skatterna för arbete kan vid en första blick tyckas bra. Men vem är det som tjänar på det? Jo det är höginkomsttagarna.Men vanligt folk får dras med den höga momsen när man ska handla mat,bensin och el.Varför inte slopa momsen istället? Momsens föregångare, omsen skulle bara vara en tillfällig lösning. Sätt istället en ordentlig progressiv skatt på arbete och kapital, så räcker hushållsinkomsterna längre för en vanlig familj!

Fakta: FIKASNACK

Fikasnack är en satsning som tidningen gör för att lyfta fram korta funderingar, vardagliga saker - högt och lågt. Det handlar om att stöta och blöta - precis som man gör med arbetskamraterna i fikarummet. Den bästa idén startar nämligen med en fundering och utvecklas genom samtal. Sitter du och grunnar på något? Skicka det till oss!

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Claes Truedsson

fd. busschaufför, Kristianstad

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt