Samhället

Varför skänka miljarder till korruption?

Tisdag 23 Mars, 2021

Imorgon onsdag (24/3) kommer riksdagen rösta om EU:s stödpaket. Blir det ett ja kommer vi skänka bort 150 miljarder och dessutom gå i borgen för EU-lån på svindlande 7600 miljarder. Vi skuldsätter kommande generationer och det blir än svårare att bryta sig ut ur EU. Tro inte heller Bryssel kommer nöja sig med detta. Vi svenskar tillhör inte längre de rikaste i EU. Men vi tillhör ändå de största nettobetalarna.

M och Kd, vilka hatar när svenskar får bidrag, ser tydligen inte några problem med att istället skänka bort hundratals miljarder i bidrag till korrupta politiker.

Det beror på att vi har relativt ordnade statsfinanser medan många andra länder har långt lägre skatter samtidigt som de slösar enorma summor på militär, lyxprojekt och ren korruption. Det är dessa korrupta politiker vi nu återigen ska ge jättebidrag. Regeringen med samarbetspartier säger ja till stödpaketen. M och Kd, vilka hatar när svenskar får bidrag, ser tydligen inte några problem med att istället skänka bort hundratals miljarder i bidrag till korrupta politiker. Men än är det inte för sent, ligg på partierna. Vi kommer inte förlåta dem som röstar ja.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Richard Ströberg

Busschaufför, Malmö

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt