Tryggheten

Vi allierar oss med en man som är Putins like

Tisdag 11 Juli, 2023

Sverige är det land på jorden som har haft fred längst, sedan 1814, och det har varit möjligt tack vare att vi inte tillhört någon försvarsallians. Två världskrig, kalla kriget..

Allt detta kastas på ett hastigt och extremt olustigt sätt överbord utan någon större debatt och utan att sansade röster lyckats lugna ner hetsen.

Istället så skakar Sveriges ledare (Sossarna hade f.ö gjort exakt samma sak..) hand med och kryper på knä för en islamistisk diktator. Vi skriver gladeligen under eftergifter som drabbar sekulära kurder samtidigt som yttrandefriheten hotas. Vi allierar oss med en man som är Putins like, en homofobisk maktgalen antidemokrat som vi nu ska dela tak med och garanterat kommer att fortsätta ge eftergifter till. Detta plus att vi nu framöver omöjligt kan stå alliansfria, kan tvingas hysa kärnvapen på svensk mark och skicka soldater till krigshärdar långt från hemlandet.

Alternativet då kanske någon undrar?

Ja självklart att utveckla Svea rikes tradition av alliansfrihet samtidigt som vi rustar upp vårt eget försvar superstarkt och i nära samarbete med våra nordiska grannar. Detta känns dock dessvärre avlägset just nu och är onekligen sorgligt hur historielöst och hastigt denna oerhört stora förändring för vårt land genomförs. Över 200 år av alliansfrihet och neutralitet (som visserligen naggats rejält i kanten..) och som överlevt två världskrig är nu slutgiltigt avskaffade.

Sorgligt.

Omslagsbild: Pixabay gratis Bilder

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Stefan Pedersen

Tågvärd, Uppsala

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt