Jobbet

Men hur ska det gå för alla chefer, då?

Söndag 3 December, 2023

24:7 lade ett eget budgetförslag i Varberg. Här prioriterar de tillskott till vård, skola och omsorg bland annat genom att flytta över 200 tjänster från chefer och administration till kärnverksamheter. Moderaten Sven Andersson kallar i lokaltidningen deras förslag för trolleritrix.

Här svarar Ingemar Ericsson:

När jag på kommunfullmäktiges budgetmöte berättade om en vän som ensam hade 30 besök under ett pass inom hemtjänsten, att det inte fanns någon tid anslaget om det hade hänt en liten olycka och det behövdes tvättas eller duschas och byta kläder, att vännen inte kunde sova om nätterna och redan efter en vecka gick in i väggen och blev sjukskriven, då kom ingen reaktion alls från fullmäktiges ledamöter.

När jag berättade att detta är vardag inom hemtjänsten, då kom det inte heller någon reaktion.

När jag berättade att det finns för få vikarier och att den ordinarie personalen får jobba över och gå in och jobba när arbetskamrater är sjuka, blev det ingen reaktion då heller.

När jag berättade att lärare, undersköterskor och barnskötare larmar om en ohållbar situation, då uteblev reaktionen även då. Trots att detta pågått dag ut och dag in under många år.

Men när jag och 24:7 ville flytta tjänster från den enormt stora administrationen till kärnverksamheten, ja då kom reaktionen från ett antal ledamöter. Då blev det genast bekymmersamt över hur det skulle gå för dessa tjänstemän.

Här framträder två helt olika perspektiv på tillvaron mellan oss i 24:7 och ett flertal andra partier.

Sven Andersson (M) kallar våra förslag för trolleritrix. Men det är snarare så att det är Sven Andersson själv som försöker trolla bort de enorma problem som finns inom kärnverksamheten genom att helt enkelt inte låtsas om dem.

De problem som lärare, undersköterskor, barnskötare och andra arbetare har, det är också våra problem och det är dessa problem som blir till vår politik. Detta är allt annat än verklighetsfrånvänt. Det är den bistra verkligheten och vi kommer att med all kraft försöka förändra den. Vi står alltid på personalens sida. Alltid.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Ingemar Ericsson

stödassistent, 24/7 Varberg

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt