Jobbet

Fikasnack 3 # Valet borde handla om vården och invandringen

Torsdag 7 Juli, 2022

Jag har tänkt och känner att valet borde handla om vården och bemanningen. Det går inte att man försöker dra ner ännu mer, men lägger fler arbetsuppgifter på personalen. Arbetsuppgifter som jag inte tycker ska ligga på oss undersköterskor är ex städet. Det ska ligga på en helt annan yrkeskategori. Dessutom har vi inte utbildning för att utföra det. Det krävs att man kan vårdstäd och smittstäd samt hur man städar på ett ergonomiskt sätt, för att förhindra arbetsskador. Dessutom tar detta tid ifrån vårdtagarna och deras omvårdnad.

Det behövs vettiga schema för vårdpersonalen. Det är inte hållbart som det är nu och ger dålig återhämtning.

En annan sak som valet borde handla om är att invandringen måste stoppas, åtminstone tillfälligt, så att vi kan ta hand om dem som kommit. Sedan är det inte ok att man börjar ge asylsökande en massa bidrag, tandvård om det inte är något akut och att de ska ha bostäder innan man ens utrett om de kan bli svenska medborgare. Allt detta har tagit på våra resurser. Så det tycker jag att vi måste reglera.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Malin Nordgren

specialistundersköterska demensboende, Kristianstad

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt