Jobbet

Höj lönerna för arbetare - inte bidragen till höginkomsttagare

Torsdag 17 Mars, 2022

Skatten på bensin och diesel sänks till drygt 1,30 kronor per liter, mellan juni och oktober. Dessutom får samtliga bilägare 1 000 kronor i så kallad ”drivmedelskompensation”. Detta gäller också höginkomsttagare och folk i städer som har möjlighet att använda kollektivtrafik. Varför ska de kompenseras?

Damberg  Foto: Ninni Andersson Regeringskansliet

– Poängen är ett system som går att genomföra, också hyggligt snabbt, säger Mikael Damberg. Ett politikersvar från en som är van att snacka snömos.

-Det är ju lite konstigt att det nya stödet är lika för alla, oavsett om du har mycket pengar eller ej. Och där är ju ett problem som nästan aldrig lyfts. Jag menar, jag tycker det skulle vara bra om man sänker skatten på drivmedel. Men det är lite konstigt att priset på allting (även bensin) kan gå upp hur mycket som helst - men så fort det handlar om priset på arbete, alltså våra löner - då är det nästan alltid helt omöjligt. Det blir ett jävla liv. Om man inte är chef då, vill säga. Nej, höj lönerna för oss vanliga jobbare, säger en arbetare.

I paketet föreslås även att anslaget för klimatbonus för de som köper Teslor och andra elbilar, fylls på med 3,9 miljarder kronor. Ännu mer bidrag till de som har.

Foto: Ninni Andersson Regeringskansliet

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt