Samhället

Idrottsrörelsen är så viktig för våra barn och ungdomar

Tisdag 9 Augusti, 2022

Jag tycker om att leva i ett samhälle där vi gör bra saker och tar ansvar för andra och inte bara för oss själva. Idag avslutas Oddebollen och tidigare i somras hade vi Junicupen här i min stad Uddevalla som är bra exempel på det. Fantastiska ungdomsarrangemang med hundratals fotboll och handbollslag där flickor och pojkar har fått tävla mot varandra. Men man har också fått uppleva gemenskap, bad, disco och glädjen i att kunna utbyta mobilnummer och adresser på sociala medier med nya vänner som man har funnit.

Men sådana här cuper görs inte av sig självt det krävs mycket arbete. Här behövs inte bara tränare och domare utan också andra frivilliga krafter, främst föräldrar, från klubbarna som arrangerar. Omklädningsrum och boenden skall städas, måltider skall fixas, försäljningen/ kiosken skall bemannas och mer därtill från morgon till kväll.

Idrottsrörelsen med sina frivilliga krafter, och då inte bara vid cuper, spelar en viktig roll i vårt samhälle för barn och ungdomars uppväxtvillkor. Det handlar om tränare men föräldrar är också betydelsefulla. De ger våra barn och ungdomar teknisk kunskap och fysisk träning men också gemenskap, utbildning och förmågan att lösa konflikter på ett civiliserat sätt.

Genom att delta i idrottsrörelsen så blir förhoppningsvis våra barn och ungdomar också individer som tycker om att göra saker och ta ansvar för andra och inte bara för sig själva.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Ewy Gahnström

Uddevalla

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt