Tryggheten

Nej till kameror istället för tågvärdar

Tisdag 16 November, 2021

I dag var det flera protester utanför Regionspalatset i Stockholm. Regionen hade budgetmöte.

Först ut var en stor manifestation av barnmorskor som protesterade mot deras ohållbara arbetssituation. Därefter ett hundratal tågvärdar från Seko Pendelklubben som protesterade mot att de ska ersättas av kameror... Den horribla "besparingen" vittnar om den borgerliga regionmajoritetens totala frånvaro av verklighetsanknyting och skamliga attityd mot dem som står för passagerarnas säkerhet och trygghet. Bra kamptal hölls från Seko-klubben.

Politiker från både de styrande blågröna och den "röda" oppositionen kom till plats för att bedyra att man lyssnade på de anställda inför den kommande "omställningen" som redan är beslutad. Christoffer Thamson från moderaterna hävdade att även sossarna räknat med den minskade kostnaden i sin lagda budget, vilket oppositionsrådet Jens Sjöstedt (s) dementerade... Det är ju valår.

Jag pratade med Jannis Konstantidis, ordförande i Seko Tunnelbanan. De planerar ett upprop tillsammans med andra fackliga för en stor manifestation för anställningstryggheten i samband med att nya demolerade LAS ska klubbas av Riksdagen. Arbetarjätten börjar röra på sig. "Det är nog nu" som det stod skrivet på ett av plakaten.

19244632-62E6-4EFB-AD55-F6B3E8523498.jpeg
Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Göran Gustavsson

Pensionerad verkstads- och sjukvårdsarbetare, Stockholm

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt