Jobbet

Kameror istället för tågvärdar

Lördag 19 Juni, 2021

Stockholms lokaltrafik ska ersätta runt 360 tågvärdar med kameror och sätter vinst före säkerhet och riskerar människoliv.

För en vecka sedan fick vi tågvärdar på pendeltågen i Stockholm ett mail om att vi ska ersättas med kameror vilket sedan den borgerliga majoriteten inklusive Miljöpartiet röstade igenom i Trafiknämnden den femtonde juni. Det hela är en skandal bortom vett och sans! Inte i första hand för att okunniga beslutsfattare och inkompetenta politiker spottar oss tågvärdar i ansiktet utan först och främst för att man sätter vinst före säkerhet och riskerar människoliv. Beslutsfattarna har den senaste veckan tagit del av otaliga berättelser från både oss tågvärdar och förare om hur vi gång på gång bidragit till att större olyckor kunnat undvikas vid till exempel nedrivna kontaktledningar då föraren har sina uppgifter och vi genom utrop och direktkontakt med resenärerna kan förhindra resenärerna att ge sig ut i spårområdet. Detta väljer en politisk majoritet att inte lyssna på. Sista ordet är dock förhoppningsvis inte sagt! Låt oss hoppas på facklig enhet och stöd från pendeltågsresenärerna så att detta vansinne kan stoppas!

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Stefan Pedersen

Tågvärd, Uppsala

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt