Samhället

Skurkarna vill ha öppna gränser!

Måndag 17 Januari, 2022

Skurkarna vill ha öppna gränser! I Sveriges Radio meddelas att Vänsterpartiets migrationspolitiska talesperson Tony Haddou motsätter sig förslaget att polisen ska arbeta aktivt med att leta upp personer som befinner sig illegalt i Sverige Hur tänker han?

Jag menar konkret och praktiskt. Hur vill han göra med dem som befinner sig illegalt i Sverige och arbetar svart? Visst ska alla oseriösa skurkföretagare sättas dit. Gärna fängelse och näringsförbud. Men hur ska dessa nära hundratusen desperata människor finna arbete och försörja sina familjer om det inte finns några som vill anställa personer som inte har rätt att vara och arbeta i vårt land? Eller tänker sig Haddou och Vänsterpartiet en allmän amnesti för alla "papperslösa" och att även nya illegala migranter som lockas hit med automatik ges legal status? Men då har vi ingen reglerad arbetskraftsinvandring längre. Så säg det då, Tony! Vänsterpartiet anser att "ingen människa är illegal" och vill ha öppna gränser för alla dem som vill ha ett bättre liv och det just i Sverige. Vänsterpartiet vägrar att se det ömsesidiga beroendeförhållandet mellan skurkföretagare och illegal arbetskraft som de facto dumpar löne- och arbetsvillkoren i hela branscher.

Tillgången på arbetare utan legal status är en gyllne möjlighet för skurkföretagare och skurkföretagare är enda möjligheten för dem som inte har uppehålls- och arbetstillstånd... Det måste naturligtvis arbetas i båda ändar av problemet.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Göran Gustavsson

Pensionerad verkstads- och sjukvårdsarbetare, Stockholm

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt