Tryggheten

Totalt vaccinkaos i Skåne

Torsdag 10 Juni, 2021

Sverige coronahantering snubblar på skosnörena ända fram till mållinjen. Nu har vi vaccin i landet och är inne på slutspurten, men då bestämmer sig politikerna för att göra helt onödigt komplicerade bokningssystem. Ulf Johansson i Kristianstad skriver om vaccinkaoset i Skåne.

Gilbert Tribo har lagt krokben för vaccinationen i Skåne. Att dela upp uppdrag på olika privata företag är i enlighet med Tribos tro att privata företag, utan samordning, fixar allt så mycket bättre.

Nu ska folk söka upp olika företags bokningssidor, med programvara för tvättstugebokning, istället för en central bokningssida, 1177, som redan finns.

Tidigare har vi sett att skyddsmaterial i beredskapslager har bränts upp.Istället för ett gemensamt system för hela landet skulle varje region och kommun ansvara för beredskapen. I hela samhället verkar det finnas en sjuka att skjuta ifrån sig ansvaret på nån annan, vilket orsakat en stor överdödlighet i Sverige.

Var finns politiker, som inte rättar sig efter de privata företagens bästa utan tar beslut med folkets bästa för ögonen?

Som jag ser det behövs det ett omtag. Sjukvård och omsorg ska ha en gemensam ledning för hela Sverige. Bort med regionerna och kommunernas ansvar för omsorg och assistans. Ett gemensamt journalsystem för hela vård och omsorgen, inte 21 olika. Samt drägliga arbetsvillkor för alla skiftarbetande inom vård och omsorg.

Sist men inte minst, var finns politiker, som inte rättar sig efter de privata företagens bästa utan tar beslut med folkets bästa för ögonen? 

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Ulf Johansson

Pensionerad industriarbetare, Kristianstad

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt