Samhället

"Vi har skickat kalla kårar längs ryggraden på makthavarna i Gislaved"

Måndag 12 September, 2022

Det nystartade Medborgarpartiet i Gislaved har fått 18,8% av rösterna i kommunvalet, med ett valdistrikt kvar att räkna. Såhär dagen efter valet frågade vi Curt Vang, medlem i Medborgarpartiet, om en kommentar. Du kan lyssna på intervjun här: https://open.spotify.com/episode/11nTTOLpfGsGUTEUHczVaV?si=4860729d425c4db1

Vi frågar Curt Vang hur det känns, nu när Medborgarpartiet ser ut att bli näst största parti i Gislaveds kommun.

– Det är en otroligt välbehaglig känsla jag har och alla medlemmar, alla tror jag röstande. För det handlar om att vi i princip nästan gick om socialdemokratin. Det fattas några tiondels procent så är vi det största partiet i Gislaved. Vi ligger på ungefär 20 procent nu och den är obeskrivlig den här känslan. Det är en ny upplevelse som jag personligen har av en gräsrotsdemokrati-revolution i den här lilla kommunen om knappt trettiotusen medborgare.

– Någonting har hänt i Sverige. Någon brist finns ju och jag tror den bristen ligger just i att vi har fått ett otroligt långt avstånd mellan politikerklassen, de professionella politikerna, och vanliga medborgare. Så detta är de vanliga medborgarnas lite palatsartade kupp i samband med ett val mot makthavarna. Så det är klart att vi har skickat mängder av kalla kårar längs ryggraden på alla makthavare här i Gislaved, det vill säga kommunalråden och de mer eller mindre heltidsanställda politikerna.

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt