Landet

Medborgarpartiet växer i Gislaveds mylla

Lördag 20 Augusti, 2022

Medborgarpartiet i Gislaved bildades när kommuninvånarna fick nog av nedskärningar och byråkrati. Hör Curt Vang berätta om det nystartade partiet i en intervju med Ulf Johansson och Ubbe Nilsson från Vi Som Bygger Landet: https://open.spotify.com/episode/44jxEMIfcNJfz9PcQAIRR7?si=6800779e8e4640c2

Curt Vang berättar att Medborgarpartiet föddes ur en vrede mot hur den toppstyrda kommunledningen har förstört kommunal verksamheter.

– Vad man har varit väldigt missnöjd med i Gislaved, det är de missförhållanden som har dykt upp inom bland annat äldreomsorgen. Med ekonomiska felprioriteringar. Med nedläggningar av verksamheter som människor har sett som en ren och skär slakt på en tidigare väldigt och god äldreomsorg.

Istället för att knyta näven i fickan startade förbannade Gislavedsbor en Facebookgrupp, där man arrangerade stora manifestationer på torget. Och nu har man sikte på att ta sig in i kommunfullmäktige i valet i september.

– Nu struntar vi i vad nomenklaturerna tycker i Stockholm. Nu är vi Gislaved. Och nu ska vi forma en politik som är bra för människor som är bosatta i vår kommun, för våra medborgare, berättar Curt Vang.

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt