Tryggheten

Bevara Sverige alliansfritt

Tisdag 3 Maj, 2022

Vi Som Bygger Landet har varit i kontakt med Peter Persson, socialdemokrat och tidigare riksdagsledamot och kommunalråd i Jönköping, med anledning av NATO-frågan. Här ger han sina synpunkter.

-Jag tycker frågan stressas fram utan eftertanke, säger Peter Persson. Socialdemokraterna är faktiskt för alliansfrihet enligt kongressbeslut.

Nato5

-Sovjetunionens sönderfall gav möjlighet till ett annat europa än det vi haft med krigshot och rädsla för kärnvapen. En vilja att rasera kraften i Ryssland gjorde att gamla KGB agenter bytte skjorta och lierade sig med skrupellösa oligarker.


Ett Svenskt Natomedlemskap minskar inte de spänningar som finns idag.

-Putins vidriga krig mot Ukraina handlar om att piska upp nationalistiska stämningar för att behålla makten i en korrupt stat. Ytterligare upprustning och militarism löser inte grundfrågan. Ett Svenskt Natomedlemskap minskar inte de spänningar som finns idag. Istället begränsar det våra förutsättningar driva en egen utrikespolitik. Vi behöver inte mer, utan färre vapen och en kärnvapenfri värld. Efter kriget, som förhoppningsvis måste sluta, bör diskussioner tas om säkerhetspolitik. Hela frågan behöver lugnas ner. Socialdemokraterna är faktiskt för alliansfrihet enligt kongressbeslut.

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt