Tryggheten

En folkomröstning är det minsta man kan begära

Söndag 1 Maj, 2022

Folkomröstning om NATO! Beslut som är så avgörande för landets framtid ska inte stressas fram över huvudet på folket

Ett NATO-medlemskap för mig känns som ett otroligt stort steg. En folkomröstning är det minsta man kunde begära. Men jag tror inte det kommer att bli någon.Man kommer att skylla på risken för påverkanskampanjer från ryskt håll, såklart. Och även CIA-håll tror jag.

Rådslaget i partiet har inte börjat än. Inte i mitt partidistrikt i alla fall. Jag vet inte hur det kommer att genomföras? Om det blir nåt digitalt stormöte…

Men Partistyrelsen har bestämt sig. Dialogen handlar mer om propaganda för deras linje. En pedagogisk handling i respekt framförallt för äldre medlemmar som fostrats under Palmes tid.

Det är förvånande med Suhonen och andra ”vänsterkrafter” som haft så brått att komma ut som NATO-anhängare. Det enda kloka de sagt är att vi borde ha en extrakongress. Men det kommer det inte att bli någon. Nu är det en sådan jävla stress. En ansökan ska in till NATOs toppmöte i sommar.

Själv är jag negativ till NATO. Jag förstår folks oro och osäkerhet. Men kärnvapen och Turkiet med deras slakt på kurder är inget jag lockas av.

En nordisk försvarsallians tror jag skulle vara nog för att avskräcka ryssen.

Men det är klart. Finland har ett starkt försvar. Men vi har ju inget. Vapen och folk med kompetens. Men vi hade inte klarat oss någon längre stund utan beredskapslager och annat. Så Finland vet att de inte kan räkna med oss. Då förstår jag att syndarna här, de som är ansvariga för att det är som det är, vill in i NATO.

Ändå har jag inte fått tillräckligt bra argument för att överge Sveriges gamla linje och gå med i NATO. Här uppe har en del som varit skeptiska tidigare ändrat sig nu. Men de som påstår att äldre är emot och unga för i partiet har fel. Hos oss är det tvärtom.

Ung gruvarbetare, medlem i (S)

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Redaktionen

Vi Som Bygger Landet

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt