Krav på kvarterspolis sågas

Fredag 12 November, 2021

Trots 1095 namn för kvarterspolis på Gamlegården, skjuter polisledningen det på framtiden. - Vi jobbar på ett annat sätt, säger polisbefälet Anders Olofsson, när han möter några av undertecknarna, bland annat Ibrahim Özgur från Näsby IF. Ulf Johansson från Tillsammans för Kristianstad gav en bakgrund.

- Vi har mött föräldrar som inte släpper ut sina barn på gården eller till fotbollsträningen. En annan som får sin bil uppbränd och hotas när hon polisanmäler. Förskolelärare som är rädda när de ska stänga och gå hem förbi ett ungdomsgäng. Eller det nyinflyttade paret med en 3 åring som hörde skjutningarna och av polisen fick ett beklagande att de flyttat till Kristianstad. Vi vill att polisen hjälper till att skapa trygghet på Gamlegården med ett poliskontor mitt i centrat, precis som Kristianstadsbyggen vill. Gärna sida vid sida med ett lokalt kommunkontor för soc, skola och kultur/fritid.

Fakta: Bakgrund

På två år har tolv skjutningar skett i Kristianstad, varav 2 mord. Den 3:e augusti sköts 3 personer på Gamlegårdens köpcentrum i Kristianstad. En av de skjutna, en 60-årig kvinna, skulle bara lägga ett brev på postlådan, när hon hörde skott. Ett träffade hennes vänstra överarm. Ett träffade i ansiktet – det gick in genom kinden och krossade flera tänder i överkäken på väg ut. Ett träffade höger ben. Skjutningarna har skapat stor oro bland de boende, de som har sin arbetsplats där och andra kommuninvånare.

Ulf Johansson

F d Maskinreparatör, Kristianstad

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt