Trygghet i Kristianstad

Lördag 28 Maj, 2022

Tillsammans för Kristianstad bildades efter dödsskjutningen på Bataljonsvägen och på Långebro. Vi tyckte att nu får det va nog. Gamlegårdsborna behöver trygghet. En del av oss bor eller har bott länge på Gamlegården.

Vi ställde oss på köpcentrat på Gamlegården och vid C4 shopping och frågade folk vad dom tyckte man skulle göra åt skjutningarna. En stor del av de hundratals svar vi fick önskade en kvarterspolis. Nu är det ca runt 1095 som skrivit under namninsamlingen för kvarterspolis på Gamlegården.

Vi har mött föräldrar som säger till sina barn att titta bort om dom ser något konstigt, förneka att de sett nåt om nån frågar och sen skynda sig hem.

Andra föräldrar som inte släpper ut sina barn på gården eller till fotbollsträningen.

En som får sin bil uppbränd och hotas när hon polisanmäler.

Förskolelärare som är rädda när de ska stänga och gå hem förbi ett ungdomsgäng.

Restaurangägare som blir rånade.

Eller det nyinflyttade paret med en 3 åring som hörde skjutningarna och av polisen fick ett beklagande att de flyttat till Kristianstad.

Lärare, fastighetsskötare, fritidsgårdspersonal, affärsägare, bibliotekarier är några av dem som skrivit under namninsamlingen.

Vi vill att polisen hjälper till att skapa trygghet på Gamlegården med ett poliskontor mitt i centrat, precis som Kristianstadsbyggen vill.

Gärna sida vid sida om ett lokalt kommunkontor för soc, skola och kultur/fritid.

Vi har presenterat namninsamlingen för polisledningen, som inte säger sig kunna öppna ett poliskontor på Gamlegården.

Vi har presenterat namninsamlingen för kommunalråden Månsson, Johansson och Tell, som hänvisar till regeringen och riksdagen. Hela tiden bollas 1095 människors krav vidare till nån annan.

Vi har presenterat namninsamlingen för riksdagsledamöterna Annelie Karlsson, socialdemokraternas gruppledare i riksdagen och sverigedemokraterna Björn Söder och Katja Nyberg, justitieutskottet. Men än så länge har Gamlegården inte fått några egna poliser.

Fler synliga poliser är enligt lokaltidningens opinionsundersökning den viktigaste frågan bland Kristianstads väljare. Så ser du en politiker i närheten, fråga gärna vad dom tänker göra för att få kvarterspoliser i kommunen.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Ulf Johansson

F d Maskinreparatör, Kristianstad

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt