Samhället

24:7 tar plats i kommunfullmäktige i Varberg

Måndag 12 September, 2022

Det nystartade partiet 24:7 i Varberg har under två år kämpat för bättre villkor i vården, mot nedskärningar och försämringar. Det arbetet gav frukt i kommunvalet, där de ser ut att få två mandat. Lyssna på en intervju med ordföranden Bengt Johansson: https://open.spotify.com/episode/3u74i4ZF9q2Rdb4q17t0By?si=262910ae22014a1b

– Vi måste resa oss från tv soffan och faktiskt hjälpa till om vi vill ha ett bättre och mer demokratiskt och mer tryggt samhälle att leva i, säger Bengt Johansson, ordförande för 24:7 i Varberg.

24:7 kallar sig för både en folkrörelse och ett parti. Partiet har under året knutit till sig ett stort antal medlemmar, och 98% av dessa har aldrig varit politiskt aktiva tidigare. De har upptäckt 24:7 när partiet har kämpat mot bland annat privatiseringar av kommunal omsorg som skulle inneburit lönesänkningar på 5000 kr/månad.

– På den vägen har det varit att folk har fått upp ögonen för att här finns ett möjligt verktyg som vi kan använda för våra intressen och då är det väldigt, väldigt många undersköterskor och annan likvärdig personal som har valt att komma med.

Lyssna på hela intervjun med Bengt Johansson:

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt