Samhället

BREV TILL SOCIALDEMOKRATERNA

Måndag 4 Juli, 2022

Kära Socialdemokraterna! Hoppas att du mår bra och har hälsan. Tyvärr finns det dock starka skäl att tro att så inte är fallet då jag senaste tiden tycks mig uppfatta en rad psykiska åkommor såsom storhetsvansinne, vanföreställningar och mytomani. Du har haft makten i vårt rike större delen av tiden från 1932 och framåt. Ändå är allt som är dåligt i landet någon annans fel. Du skyller från dig, lägger ständigt skulden på andra och vägrar att ta ansvar. Du pratar vackert och belevat men sedan många år tycks du satt system i att säga en sak och göra det motsatta. Du tycks helt missat att det är du som har ansvaret, du som ligger bakom att samhället idag är extremt nedmonterat, välfärden urholkad, beredskapen lika med noll, skjutningarna bland de högsta i Europa, gängkriminaliteten enormt utbredd, tryggheten för vanligt folk som bortblåst och att nyliberalismen helt tagit över med sina uppstyckningar, otrygga arbetsförhållanden och en förslummad arbetsmarknad där vi som gör jobbet ska buga och bocka. Allt detta skyller du på någon annan fast det är du som bär ansvaret, du som ligger bakom.

Kan det var så att du är så förälskad i Centerpartiet att du vill visa dig duktig? Att du till varje pris klamrar dig fast vid makten och är beredd att göra allt för hen även om du säljer din skäl och resulterar i en ständigt försämrad sjukdomsbild? Nej kära Socialdemokraterna. För dig finns inte längre någon räddning utan är hög tid att gå i pension och låta andra ta över. De som just nu står på tur sätter jag inte mycket tilltro till men kanske att ideal som välfärd och beredskap, ett människovärdigt och starkt samhälle, återförstatliganden, en politik för jämlikhet, återuppbyggd landsbygd och förbättrade villkor för alla oss som bygger landet kan komma att krävas från oss på golvet framöver.

Att du ska gå i främsta ledet tycks med tanke på ditt hälsotillstånd inte möjligt så snälla du, lämna över makten, ta det lugnt, gå i pension och låt nya röster sjunga!

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Stefan Pedersen

Tågvärd, Uppsala

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt