Fritiden

Idag vaknade jag till och med av att jag skrattade

Lördag 11 Mars, 2023

Har du vaknat med ett skratt? Av en rolig dröm eller ett minne från gårdagen?

I morse vaknade jag utav att jag skrattade. Det måste jag säga, att en sämre början på dagen kan man ju få. Jag drömde att jag gick omkring och ringde på hos grannarna och skrämde vettet ur dem med en stor gummiorm när de öppnade. Själva hysset var ju inte ett dugg roligt, snarare fånigt. Vad som fick mig att skratta var själva upplägget. Tänk om man skulle skämma ut sig på det viset? Man skulle antagligen bli fullkomligt idiotförklarad och bli tvungen att flytta.

En gång så bodde jag i ett halvstökigt höghusområde i en annan stad. Det fanns en del konstigt folk där. I ett av höghusen bodde det en man på första våningen som brukade stå på sin balkong och vifta med kuken. Ibland vinkade jag tillbaka när jag gick förbi.

– Hejsan svejsan! På det normala viset, med handen förstås.

Det här var på den tiden då politikerna fick för sig att stänga mentalsjukhusen och slussa ut patienterna till eget boende. Följden blev att det satt en massa ensamma människor i sina lägenheter utan att ha en aning om hur de skulle bete sig. En del uppträdde hotfullt och var direkt farliga för omgivningen, andra tog livet av sig i ren desperation. Jag har aldrig hört en enda politiker som har bett om ursäkt för detta stora misstag. En av flera anledningar till att jag ogillar dagens politiker är deras oförmåga att be om ursäkt och ta konsekvenserna av sina misstag. Med undantag för japanska politiker så har jag aldrig hört en enda politikerjävel som öppet har bett om ursäkt för sina tilltag och erkänt sina felaktiga beslut. Aldrig någonsin. Det enda som händer när de ställer till det för sig är att de avgår och landar mjukt och fint med en fallskärm och en fet pension. Det lärde de sig av näringslivet någon gång under slutet av åttiotalet. Det var ungefär vid den tiden som moralen försvann från Sveriges riksdag. Nu skulle de egna behoven gå före folkets behov.

Men nu är klockan halvsex på morgonen och jag är ledig. Jag tänker inte låta tankarna på dagens politiker förstöra denna fina lördag. Här sitter jag och snackar skit förresten! Det har jag egentligen inte tid med. Jag måste snart hoppa in i duschen. Tänkte åka ut till något av våra köpcentrum idag och kolla in bokrean på ICA Maxi och Stora Coop. För övrigt så dansar jag fortfarande på moln efter gårdagens besök hos tandläkaren. De hittade ingenting farligt! Förutom att jag inte hade några hål eller tillbakadraget tandkött och minskad salivproduktion vilket tydligen är vanligt i min ålder (jag dreglar som en Sankt bernhardshund!) så hittade de inga tumörer eller sjukliga förändringar i slemhinnorna. Det var länge sedan jag var på ett sådant här gott humör! Det är inte ofta det händer, men ibland vaknar jag upp utan att känna någon oro.

Idag vaknade jag t o m utav att jag skrattade.

kaffe morgon glad

Fakta: Fikasnack

Fikasnack är en satsning som tidningen gör för att lyfta fram korta funderingar, vardagliga saker - högt och lågt. Det handlar om att stöta och blöta - precis som man gör med arbetskamraterna i fikarummet. Den bästa idén startar nämligen med en fundering och utvecklas genom samtal. Sitter du och grunnar på något? Skicka det till oss.

Detta är ett diskussionsinlägg. Åsikter som uttrycks är skribentens egna. Vad tycker du? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedanför!

Peter Ferm

vaktmästare, Karlstad

Stöd Vi Som Bygger Landet!
Klicka här för att bli supporter och få en T-shirt